آموزش راه اندازی و تنظیم وردپرس چند سایته (شبکه وردپرس)
راه اندازی وردپرس شبکه / چند سایته یا همان مالتی سایت، کار بسیار ساده ایست که در برابر زمان کمی که برای تنظیم آن نیاز دارید، میتواند فواید زیادی برای شما داشته باشد. مسترکد امروز تصمیم دارد در رابطه با وردپرس مالتی سایت با شما صحبت کند. در پایان این آموزش شما قادر خواهید بود به سادگی برای خودتان یک شبکه وردپرس چند سایته راه اندازی کنید. بنابراین با ما همراه باشید.
شبکه وردپرس چند سایته چیست؟
WordPress Multisite Network یا شبکه وردپرس چند سایته به شما اجازه میدهد تنها با یک نصب وردپرس، چندین سایت راه اندازی نمایید. با استفاده از وردپرس چند سایته شما قادر هستید در کوتاه ترین زمان و از طریق پنل مدیریت خود، یک سایت جدید وردپرسی راه اندازی کنید و با همان نام کاربری و رمز عبور اصلیتان به سایت جدید نیز دسترسی داشته باشید. یا اینکه میتوانید به سایر کاربران اجازه دهید در شبکه شما ثبت نام کرده و برای خود سایت / وبلاگ راه اندازی نمایند. بنابراین همانطور که میبینید به سادگی میتوان با استفاده از این امکان وردپرس انواع سیستم های وبلاگدهی را راه اندازی کرد و یا به کسانی که با مدیریت وردپرس آشنایی کامل ندارند، این امکان را بدهید که با کمترین درگیری در نکات فنی، سایت خود را راه اندازی کنند.
وردپرس شبکه در چه مواردی کاربرد دارد؟
کاربردهای وردپرس مالتی سایت بسیار گسترده است و البته باید به این نکته هم توجه داشت که هر کجا که به چندین سایت نیاز داشته باشید، وردپرس شبکه همیشه بهترین انتخاب شما نیست. وردپرس شبکه عملا زمانی کاربرد دارد که شما مایل باشید چندین وبسایت تحت یک دامنه ایجاد نموده و از آنها استفاده کنید. برخی از کاربرد های وردپرس شبکه عبارتند از :
- راه اندازی سایت های دموی قالب
- راه اندازی انواع سیستم وبلاگدهی یا سایت های مخصوص مدارس که به شکلی که بر هر دانش آموز یک بلاگ اختصاص داده شود
- راه اندازی سیستم های فروشگاهی برای مشتریان تحت یک دامنه
- راه اندازی سایت برای شرکت ها یا رستورانهایی که چندین شعبه ی مختلف دارند
- راه اندازی سایت های چند زبانه
- و …
پیش از شروع کار به چه چیزی نیاز دارید؟
پیش از هر چیز اگر هنوز هاست تهیه نکرده اید لازم است برای فضای میزبانی خود تصمیم بگیرید. اگر قبلا هاست خود را تهیه کرده اید، حتما با پشتیبانی هاستینگ خود صحبت کنید و اطمینان حاصل کنید که اجازه دارید بر روی هاستتان یک شبکه وردپرس چند سایته ایجاد کنید. البته در نظر داشته باشید که اگر به پیشرفت کار فکر میکنید، خیلی بهتر است اگر برای خودتان یک سرور مجازی یا یک سرور اختصاصی با قیمت مناسب تهیه کنید و سپس کارتان را استارت بزنید.
مرحله ی بعدی این است که باید برای ساختار دامنه ی دلخواهتان را برای وردپرس مالتی سایت انتخاب کنید. در اینجا شما می توانید دو حالت انتخاب کنید :
1 2 | http://domain.com/site http://site.domain.com |
اگر حالت اول را انتخاب کنید آدرس کلیه ی سایت هایی که تحت شبکه ایجاد کنید به صورت یک زیر فولدر از دامنه ی اصلی شما خواهند بود.
اگر حالت دوم را انتخاب کنید، آدرس سایت هایی که تحت شبکه ایجاد میکنید به صورت یک سابدامین از دامنه ی اصلی شما خواهند بود.
در این قسمت باید با توجه به نیاز خود، شیوه ی آدرس دهی ای که برای شما مناسب تر است را برگزینید. مثلا برای یک سایت دموی قالب و در حالتی که وردپرس مالتی سایت را روی سابدامین خود نصب کرده باشید، حالت اول آدرس دهی، یعنی آدرس دهی به صورت زیر فولدر توصیه میشود. یا اگر بخواهید یک سیستم وبلاگدهی راه اندازی کنید، بهتر است از شیوه ی دوم آدرس دهی، یعنی اختصاص یک سابدامین از دامنه ی اصلی، به هر سایت تحت شبکه، استفاده کنید.
اگر حالت اول آدرس دهی را انتخاب کنید نیاز به تنظیمات خاصی ندارید اما اگر تصمیمتان این است که از حالت دوم آدرس دهی، یعنی سابدامین تحت دامنه ی اصلی استفاده کنید لازم است که فضای هاست خود را برای استفاده از این روش آماده کنید. در صورتی که از cPanel استفاده میکنید میتوانید این کار را به شکل زیر انجام دهید :
1 – وارد کنترل پنل خود شوید و به بخش subdomain ها بروید
2 – مانند شکل زیر یک سابدامین با نام * برای خودتان ایجاد نمایید
اگر از دایرکت ادمین استفاده میکنید، از پشتیبانی هاستینگ خود درخواست کنید تا تغییرات لازم را در تنظیمات httpd سایت شما ایجاد نمایند.
راه اندازی وردپرس چند سایته
حالا زمان راه اندازی وردپرس شبکه رسیده است. برای شروع ابتدا فایل wp-config.php را باز کنید و دقیقا قبل از خط زیر :
1 | /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */ |
کد زیر را وارد نمایید :
1 2 | /* Multisite */ define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true ); |
و تنظیمات را ذخیره کنید.
سپس به پنل مدیریت وردپرس بازگردید و از منوی “ابزارها” به زیر منوی “راه اندازی شبکه” بروید. در اینجا اگر افزونه ی فعالی داشته باشید، از شما درخواست میشود که افزونه هایتان را غیر فعال کرده و بعد از راه اندازی شبکه آنها را مجددا فعال کنید. بنابراین در صورت لزوم این کار را انجام داده و مراحل را پی گیری کنید.
در مرحله ی بعد از شما خواسته میشود که نوع آدرس سایت های تحت شبکه تان را انتخاب نمایید. توجه داشته باشید که برای استفاده از این امکان باید ماژول mod_rewrite را روی سرور خود فعال داشته باشید. البته امروز تقریبا همه ی سرور های هاستینگ این ماژول را از پیش روی سرور نصب دارند.
در اینجا اگر مایل هستید آدرس سایت ها به شکل یک زیر دامنه از آدرس اصلی باشد باید sub-domains را انتخاب کنید و اگر مایلید آدرس دهی به صورت زیرفولدر باشد باید گزینه ی sub-directories را انتخاب نمایید. تنظیمات را تهیه کنید تا به مرحله ی بعد بروید و جزئیات شبکه از شما درخواست شود.
در این قسمت عنوان شبکه و ایمیل مدیر شبکه را وارد کرده و بر روی نصب کلیک کنید.
پس از گذر از این مرحله، وردپرس دو بلاک کد به شما نمایش خواهد داد و از شما خواهد خواست که سری اول کد ها را به فایل wp-config.php خود اضافه کرده و سری دوم کد ها را در فایل .htaccess خود جایگزین همه ی قوانین موجود کنید. این کار را به شکل گفته شده انجام دهید و تنظیمات را ذخیره کنید. وقتی کلیه مراحله بالا را انجام دهید لازم است یک بار از مدیریت خارج شده و دوباره وارد آن شوید. در اینجا راه اندازی شبکه وردپرس به پایان رسیده است.
اجازه ثبت نام و ایجاد سایت برای سایر کاربران
برای اینکه به سایر کاربران اجازه ثبت نام و راه اندازی سایت بدهید ابتدا باید با داشبورد مدیر شبکه مراجعه کنید. (مانند شکل زیر)
سپس از منوی تنظیمات به زیر منوی تنظیمات شبکه مراجعه کرده و در بخش ثبت نام کاربران، تنظیمات مورد نظر خود را اعمال کنید.
سایر تنظیمات شبکه نیز در همین قسمت قابل تنظیم هستند. در آخر ذخیره تنظیمات فراموش نشود.
شبکه مالتی سایت وردپرس امکانات بسیاری را در اختیار شما قرار خواهد داد. ما در این آموزش تنها نکات ضرروری جهت راه اندازی شبکه مالتی سایت را با هم مرور کردیم اما شبکه وردپرس امکانات بسیار زیادی دارد که با صرف مدت زمان مناسب میتوانید به خوبی به آنها تسلط پیدا کنید.
امیدوارم که از این آموزش لذت برده باشید.
با سلام
خدمت دوستان عرض کنم که من هم با مشکل عدم نمایش سایت زیر مجوعه و نمایش صحفه خالی بعد از کلیک بر
test.site.com مواجه می شدم ولی بعد از بارها تلاش فهمیدم که اشکال از کجاست…
در هاست سی پنل حتما باید ساب دامن را بدرستی فعال کنید:
کافی است در کنترل پنل خود به بخش subdomains مراجعه کرده و یک زیر دامنه با نام * (ستاره) ایجاد کنید.
و در کادر Document Root حتما ریشه روت (عبارت /public_html) را وارد کنید حواستان باشد که این ادرس دقیقا همین شکلی باشد و دیگر ادامه نداشته باشد….
اموزش کامل :
https://kb.vandahost.net/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d9%81%d8%b9%d8%a7%d9%84-%da%a9%d8%b1%d8%af%d9%86-%d9%88%d8%a7%db%8c%d9%84%d8%af%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%af-%d8%a8%d8%b1-%d8%b1%d9%88%db%8c-%d9%87%d8%a7%d8%b3%d8%aa
سلام
ما که در همین آموزش در بخش "پیش از شروع کار به چه چیزی نیاز دارید؟" اشاره کردیم که باید سابدامین * ایجاد کنید و روشش رو هم توضیح دادیم …
سلام و تشکر از شما
من وقتی این مرحله رو انجام میدم
>>>> وقتی کلیه مراحله بالا را انجام دهید لازم است یک بار از مدیریت خارج شده و دوباره وارد آن شوید.
دیگه نمیتونم وارد سایتم بشم :؟ چرا
سلام
اگر همه چیز رو درست و دقیق انجام داده باشید و این مشکل رو داشته باشید ممکنه مسئله از کش یا کوکی های مرورگرتون باشه. متاسفانه بدون بررسی نظر خاصی نمیتونم بدم.
دوست عزیز یک دنیا از شما سپاس گذارم. توضیح شما بسیار روان و ساده بود و برای من کاملا طبق روش شما درست انجام شد. امیدوارم فقط اینجور مطالب رو در آینده هم از شما ببینیم و دنبال کنیم. ایشالا همیشه شاد و تندرست باشی.
با احترام مازیار
ممنون از شما 🙂
سلام خسته نباشید.من میخوام روی یک دامنه و هاست جدید پنل فروشگاهی رو قرار بدم ولی به علت اینکه میخوام مطالب متنی و عکس برای این پنل خشک روی سایت بزارم نیاز به وردپرس هم دارم.حالا چطور باید وردپرس رو برای این ساب دامین فروشگاهی روی وبسایت تنظیم کنم؟
با سلام
من وقتی مشاهده سایت کاربران رو میزنم این خطا رو میده
s server DNS address could not be found.
سلام
احتمالا رکورد * رو ایجاد نکردید
منظورتون ساب دامین * یا A ریکورد * هست !؟
در بخش "پیش از شروع کار به چه چیزی نیاز دارید؟" در این رابطه توضیح دادیم.
ساختن سابدامین، رکورد مورد نیاز رو ایجاد میکنه.
سلام متاسفانه من با ارور 404 روبرو شدم . همه تنظیمات کار میکنه حتی سایت رو هم میسازم اما متاسفانه با ارور 404 در هنگام ورود به سایت های زیر مجموعه مواجه میشم
لطفا یه چک کنید
اطمینان حاصل کنید که رکورد مورد نیاز رو در هاستتون ایجاد کرده باشید.
سلام. یه سوالی داشتم. اگر مثلا به عنوان مثال وردپرس اصلی رو داخل این ادرس ساخته باشیم :
wp.site.com
و سایت های زیر مجموعه به این صورت باشه :
wp.site.com/a
wp.site.com/b
wp.site.com/c
چطور میتونم کاری کنم که مثلا شخصی وقتی ادرس a.site.com رو زد ریدایرکت بشه به ادرس : wp.site.com/a
؟
از داخل سی پنل هرچی ریدایرکت کردم فایده ای نداشت
سلام
این لینک کمکتون میکنه :
https://stackoverflow.com/questions/1488983/sub-domain-as-variable-in-mod-rewrite
و یا شاید این افزونه :
https://wordpress.org/plugins/wordpress-mu-domain-mapping
با سلام
این وبسایتایی که بعد از ثبت نام برای کاربرا یه صفحه اختصاصی میسازن
بصورت سابدومین
اینا چجوری ایجاد میشه؟
سلام
این آموزش به همین مسئله میپردازه دیگه 🙂
سلام من قبلا این شبکه رو فعال کردم و روی حالت زیرپوشه فعال شده الان چطوری میتونم به حالت ساب دامین تغییرش بدم ؟
الان هر کاری میکنم سایت جدید ک باز میشه ارور 403 میده
سلام یه سوال داشتم ما بعد از اینک شبکه ای ساختیم اگه بخواهیم از طریق FTP به هر کدام از سایت ها ویرایش قالب انجام بدیم از کدام پوشه فایل ها تغییر میکنند چون در هاست فقط یه وردپرس هست
سلام
سایت های تحت شبکه دارای فولدر های جداگانه نیستن. قالبی که در هر یک از سایت های تحت شبکه استفاده میکنید قالبیه که توسط مدیر شبکه داره با اونها به اشتراک گذاشته میشه. بنابراین مسیر قالب مثل قبل در فولدر wp-content/themes خواهد بود. در نظر داشته باشید که اگر تغییری در فایل های قالب مورد نظر اعمال کنید، این تغییر روی کلیه ی سایت های دیگه ای که در شبکه از اون قالب استفاده میکنند هم اعمال میشه.
با سلام و وقت بخیر. ممنون از آموزش خوبتون
شما در آموزشتون عنوان کردید که از این روش میتونیم برای پیش نمایش قالب هامون استفاده کنیم
ولی سوال بنده این هست که مثلا ما چند نوع قالب داریم که دارای بسته نصبی هست و هر کدام پلاگین های موردنیاز دارند. برای این موارد چه روشی را پیشنهاد میدید.
ممنونم
سلام
منظور برای طراحان قالب هست و نه برای کاربران.
نصب و فعال سازی قالب ها و افزونه ها توسط طراح به حالت عادی قابل انجام هست و از هر سایت شبکه میشه به عنوان دموی یک قالب استفاده بشه. همچنین معمولا طراحان از پیش نیازهای یکسانی برای اکثر قالب هاشون استفاده میکنن که باعث میشه اکثر افزونه های مورد نیاز بین قالبهاشون مشترک باشه ولی باز الزاما این حرف به این معنا نیست که استفاده از این شیوه برای هر طراحی مناسبه. ولی حداقل نیاز به راه اندازی سایت و انجام عملیات تکراری، امن کردن و … را تا حد زیادی کاهش میده.
با سلام
کنترل پنل سایت من دایرکت ادمین و به من اجازه نمی ده رکورد * رو ایجاد کنم. باید چه کار کن؟ از پشتیبانی چی باید بخوام؟
ممنون
سلام
ممنون از آموزش خوبتون
فقط من به یه مشکل برخورد کردم
اول این آموزش در لوکال انجام دادم و بعد امد در سایت واقعی انجام بدم همه چی اوکی پیش رفته ، ولی اون گزینه ای که اول راه اندازی میاد و میگه که روی ساب دامین باشه یا فولدر برای من نیومد
و من شبکه وصل کردم
حالا میرم در قسمت افزودن سایت هر چی ثبت می کنم به صورت ساب دامین میشه ولی من میخوام به صورت زیر فولدر باشه
ممنون میشم راهنماییم کنید
این مشکلم حل شد. مشکل در فایل اچ تی اکسس بود. کدها به اشتباه در اچ تی اکسس ، پابلیک اچ تی ام ال قرار داده بود
و حالا می تونم ساب فولدر به راحتی بسازم
سلام
من آموزش را انجام دادم.
افزونه yith test environment هم نصب کردم و به درستی راه اندازی شد.
ولی نمیدونم چطوری باید اون نوار مشکی که میگه راه اندازی دموی ادمین را برای کاربران بیارم.
میشه راهنمایی کنین ؟
سلام
این آموزش در مورد راه اندازی شبکه وردپرس هست و به افزونه ی مورد نظرتون ارتباطی نداره. در مورد یک افزونه ی خاص، بهتره راهنمای افزونه رو در صفحه ی رسمیش مطالعه کنید و یا در بخش ساپورت خود افزونه از طراح اون کمک بگیرید.
سلام وقت به خیر
من سایتم رو با جوملا ساختم … ولی روی ساب دامینش وردپرس نصب کردم blog.mysite.ir حالا میخام بدونم چطوری میتونم وردپرسم رو مولتی سایت (شبکه) کنم به شرطی که کسایی که ثبت نام میکنند ادرس سایتشون مثلا ali.blog.mysite.ir نباشه بلکه مثلا ali.mysite.ir باشه؟
چه کدی رو باید کجا قرار بدم؟ از یه مشاوره ی طراحی تلفنی پرسیدم گفت میشه ولی فرصت نداد بپرسم چطوری.
سلام
با توجه به محل نصب وردپرس، آدرس سایت های شبکه ی شما یا میتوننن blog.mysite.ir/subsite باشن یا subsite.blog.mysite.ir
حالت دیگه ای نمیتونید داشته باشید.
سلام بخشید من چطور میتونم وردپرس شبکه را ساب دامین به صورت زیر فولدر تعییر دهم ؟
با تشکر
سلام ببخشید من وردپرس شبکه را روی ساب دامین نصب کردم ولی الان میخواهم بر روی دایرکتوری دامنه اصلی تغییر دهم
وقتی وردپرس شبکه را حذف و مجدداً نصب میکنم میگه که شما یک پایگاه داده دارید و دوباره بر روی ساب دامین نصب میشه
میشه من رو راهنمایی کنید
سلام وقت بخیر
من فروشگاهم رو با شبکه به سه قسمت تبدیل کردم
حالا میخوام از هر سه تا فروشگاهی که از طریق شبکه ایجاد کردم محصولاتش رو تو صفحه اول سایت اصلی داشته باشم
چه باید کرد؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام وقت بخیر
من یک سایتی میخواهم که شخص وقتی وارد صفحه اصلی میشه بتونه سایت مورد نظرشو انتخاب کنه(مثلا لینک قسمت فروشگاه رو بزنه) ، بنظرتون از کدوم حالت بهتره استفاده بشه؟ و از نظر seo فرقی دارن این دو حالت؟
آیا میشود دو قالب مختلف انتخاب کرد؟(مثلا صفحه اصلی طراحیش با صفحه اخبار متفاوت باشد ولی کل سایت از یک دیتا بیس استفاده کنه
خیلی ممنون از توضیحاتتون.درست شد.عالی بود.
سلام خسته نباشید آیا راهی برای اتصال سیستم عضویت دو سایت وردپرسی به هم با api وجود داره یعنی از یک سیستم عضویت برای چند سایت استفاده کرد یعنی اگر ما سه تا سایت داشته باشیم کابر فقط برای سایت اول اکانت درست کند و برای سایت های دیگر هم از همان اکانت استفاده کند با تشکر
سلام
بله. عبارت wordpress sync users رو در گوگل جستجو کنید نتایج متعددی پیدا خواهید کرد.
تشکر
باسلام
با این روش شبکه ای کردن سایت های وردپرس میتونیم برای هر کدوم از ساب دامینامون یک قالب متفاوت و ساختار متفاوت داشته باشیم؟
سلام
بله میتونید.
سلام و خدا قوت
میشه به سایت من سر بزنید و اشکالات طراحی و …را بهم تذکر بدید؟
سایت من
هرچه تلاش میکنم رتبه رو ببرم بالا مشکل میخورم
در مورد سئو سایت من هم بیشتر کمکم کنیدتا بتونم به درامد لازم برسم
سارا هستم
تشکر
سپاس
در مورد قالب و … هم اگر میشه کمک کنید که از جه قالب بهتری استفاده کنم؟
تشکر سارا
سلام
در وردپرس شبکه میشه ادرس یک بلاگ یا همون ساب دومین را به یک صفحه در سایت اصلی فوروارد کرد؟
مثلا ساب دومین test.site.com را به خود سایتم یعنی site.com فوروارد کنم ؟ یا به یک صفحه دیگه مثلا site.com/tehran ممنون میشم راهنمایی کنید .خیلی مهمه
سلام
ممنون بابت راهنمایی فقط یه مورد برام پیش اومده، بنده تمامی مراحل رو مرحله به مرحله اجرا کردم و ساب دامین ساخته شد به طور خودکار و دایرکتوریش هم در دایرکتوری لیست سی پنلم قرار گرفت اما خود دایرکتوری یه فایل index.php داره و یه htaccess که خالیه و محتوایی نداره. ساب سایت رو که باز میکنم با صفحه خالی مواجه میشم و چیزی برای نمایش نمیاره. ممنون میشم راهنمایی کنید در مورد رفع مشکل
باسلام . متشکر از آموزش خوبتون .
۱. میخواستم بدونم که آیا میتوان زیرسایت ها را به یک دامنه و در صورت لزوم به یک هاست دیگر انتقال داد .مثلا اگر قبلا آدر " زیر سایت"به شکل sdf.qwe.ir از qwe جدا شود و به آدرس جدیدی مانند ghj.ir متصل شود.
۲.به کاربران این اجازه را داد تا یک هبته از خدمات استفاده کنند و پس از یک هفته در صورت تمدید نکردن سرویس زیر سایت آنها از دسترس خارج یا کاملا حذف شود
سلام
اگر بخواهم چند سایت با دامنه و هاست های مختلف روی یک سیستم راه اندازی کنم چی کار باید بکنم؟
قصد استفاده از وردپرس شبکه و استفاده از یک هاست رو هم ندارم که دیتا بیسم سنگین شه
هر سایت رو جدا راه اندازی کنید!
سلام وقت بخیر
ببخشید دوتا سوال داشتم
1 : آیا هر افزونه ای نصب کنم برای کاربرا هم قابل استفاده هست مثل ووکامرس ؟
2 : آیا امکانش هست دسترسی رو محدود کرد مثلا به بخشی از امکانات دسترسی نداشته باشن ؟
سلام
من قبل از فعال کردن وردپرس شبکه از یه ساب دامین به این شکل cdn.domain.com استفاده می کردم حالا بعد از فعال کردن وردپرس با زدن آدرس ساب دامین ریدایرکت میشه به صفحه ثبت نام.(البته ثبت نام رو غیرفعال کردم). سعی کردم به false کردن NOBLOGREDIRECT توی WP-CONFIG مشکل رو حل کنم ولی با اینکه ریدایرکت نمیشه ولی بازم نمی تونم از ساب دامین ها قبلی استفاده کنم.
. راه حلی هست که باز مثه قبل از ساب دامین ها استفاده کنم؟
با درود
من یک سایت وردپرس شبکه ره اندازی کردم و میخواهم برروی یک قالب بیس مانند استرا با المنتور یکسری سایتهای متنوع طراحی و اماده کنم
حالا مشتری قالب طراحی شده منرا انتخاب و فعال کنند.
چطور میتونم اینکاررو بکنم در واقع میخواهم یک سایت ساز برای مشتریانم راه اندازی کنم تا به راحتی سایتشان را فعال کنند
ایا اموزش و راهنمایی هست؟
سلام
چطور می توان با درج اکسل مشخصات
مثلا صد زیرسایت به یکباره ساخت .