آموزش استفاده صحیح از برچسب ها و دسته بندی ها در وردپرس

65

آموزش استفاده صحیح از برچسب ها و دسته بندی ها در وردپرس

اگر جزو کاربران خوب وردپرسی باشید، بدون شک تا امروز چندین بار از خود پرسیده اید که صحیح ترین روش استفاده از برچسب ها و دسته بندی ها در وردپرس چیست؟ حتما خیلی اوقات پیش آمده که از خودتان بپرسید، آیا واقعا باید برچسب x را به مطلبم اضافه کنم؟ یا اینکه چه زمانی لازم است بجای برچسب از دسته بندی استفاده کنم؟ آیا تکرار نام دسته بندی ها در برچسب ها جالب است؟ و در نهایت اینکه استفاده از برچسب ها و دسته بندی ها چه تاثیری میتواند در سئوی وبسایت من داشته باشد.
هدف مِستر کُد امروز دقیقا پاسخ دادن به همین سوالهاست.

زیاده روی در استفاده از تگ ها

متاسفانه طی چند سال گذشته هر گاه فرصتی پیش آمد تا برای اعمال یک سری تغییرات، سری به بخش مدیریت چندین سایت پربازدید بزنم (اغلب سایت های تفریحی با رتبه های الکسای کمتر از 1000) چیزی که مشاهده کردم برایم به شدت رعب آور بود! شوخی نمیکنم! بعضا میدیدم که یک وبسایت با حدود 200 مطلب، بیش از 10000 برچسب در وردپرس خود استفاده کرده! یعنی حدود 50 برچسب برای هر مطلب … حتی اگر از مبحث احترام به کاربر، دوری کردن از ایجاد محتوا صرفا برای موتور های جستجو و عدم اهمیت به موضوع دسته بندی صحیح مطالب برای دسترسی راحت تر کاربران به قسمت های مختلف سایت هم بگذریم، واقعا اگر چنین شخصی در وبسایتش به 1000 مطلب برسد چه اتفاقی برایش می افتد؟

زیاده روی در استفاده از دسته بندی ها

در مقابل طرفداران برچسب زنی (!) یک عده هم هستند که به شدت عاشق استفاده از دسته بندی اند. تا حدی که شما برای هر مطلب دقیقا یک دسته بندی در وبسایتشان پیدا میکنید. اوایل که وبلاگ نویسی هنوز کمی تازگی داشت، یک سری وبلاگ های فارسی میدیدم که دقیقا عنوان مطلبشان را تبدیل به دسته بندی میکردند و از آن دسته بندی برای رده بندی مطلبی که به تازگی نوشته بودند استفاده میکردند!

مهم نیست که جزو کدام یک از حالت های بالا باشید، هر دو به یک اندازه بد است و زیان هردو حالت پیش از هر کس به خودتان خواهد رسید. به جرئت میتوانم بگویم 99 درصد این مسئله در ایران اتفاق می افتد و هدف من از نوشتن این مقاله این است که به شما بگویم چگونه در کنار استفاده ی کاملا صحیح از برچسب ها، از تبدیل شدن به چنین افرادی هم جلوگیری کنید و وبسایتی واقعا کاربردی و مناسب داشته باشید که هم دیتابیسی مرتب داشته باشد، هم اصول سئو در آن رعایت شده باشد و هم استفاده از آن باعث آزار کاربران نشود.
اولین سوالی که لازم است در اینجا به آن پاسخ دهیم این است که دقیقا کاربرد دسته ها و برچسب ها چیست و هر یک از آنها باید در کجا برای چه منظوری استفاده شوند.

از دسته بندی ها کجا استفاده کنیم؟

یک قانون کلی برای استفاده از دسته بندی میتواند این باشد که اگر قرار نیست در یک بازه ی زمانی مشخص (حدودا 2 ماه) بیش از 10 مطلب در موضوع خاصی ارسال کنید، آنوقت آن موضوع شایسته ی تبدیل به دسته بندی نخواهد بود و باید به چشم دیگری به آن نگاه کنیم.

قانون کلی : اگر قرار نیست در یک بازه ی زمانی مشخص (حدودا 2 ماه) بیش از 10 مطلب در موضوع خاصی ارسال کنید، آن وقت آن موضوع شایسته ی تبدیل به دسته بندی نخواهد بود و باید به چشم دیگری به آن نگاه کنیم.

حواستان باشد، اگر جزو افرادی هستید که از همان ابتدا دسته بندی های خود را در وبسایتتان ایجاد میکنید، دسته های خالی را هیچ وقت به کاربر نشان ندهید (وردپرس این امکان را به سادگی در اختیار شما قرار میدهد) خودتان را جای کاربر بگذارید، واقعا دوست دارید در هر دسته ای که میروید با عبارت “هنوز مطلبی در این دسته بندی به ثبت نرسیده است” و یا امثال این جملات روبرو شوید؟ واقعا فایده ی یک دسته بندی خالی چیست؟ پس دسته بندی های خالی، تا قبل از پر شدن، جایی در وبسایتتان ندارند.

از برچسب ها کجا استفاده کنیم؟

استفاده از برچسب ها کمی پیچیده تر است. معمولا در دو حالت از برچسب ها استفاده میکنیم.

  • حالت اول وقتی است که قرار است درباره یک موضوع، چندین مطلب بنویسید، ولی تکرار این مطالب آنقدر زیاد نیست که آنها را در یک دسته بندی قرار دهید.
  • حالت دوم وقتی است که اصلا برچسبی که مد نظر دارید، به خودی خود، مناسب تبدیل به یک دسته بندی نیست. یعنی اگر 100 مطلب هم در آن برچسب ثبت کنید، باز هم اصلا جالب نیست که آن برچسب تبدیل به یک دسته بندی شود.

اجازه بدهید هر دو مورد را بررسی کنیم.

فرض کنیم در وبسایت خود بخشی برای آموزش دارید. قصد شما این است که از هر موضوعی (کاملا آزاد، از کامپیوتر گرفته تا آشپزی و وبلاگ نویسی و هرچیزی که فکرش را بکنید) در این دسته بندی آموزشی درج کنید و قصد ندارید که صرفا روی یک موضوع تمرکز کنید. پس در این دسته بندی هدف شما، ثبت هر گونه مطلب آموزشی است. در اینجا مطالب شما تحت دسته بندی آموزشی منتشر خواهند شد ولی لازم است که بر حسب نوع مطلب، برچسب هایی را به آن اضافه کنید که مطلب قابل تشخیص و دسترسی باشد. مثلا یک مطلب آموزشی درباره ی وردپرس نوشته اید. بنابراین نوشته در دسته ی آموزشی و با برچسب “وردپرس” منتشر خواهد شد. در چنین وبسایتی، اگر مطلب آموزشی بعدی شما درباره آشپزی باشد، کافی است این بار به آن برچسب “آشپزی” بزنید و آن را منتشر کنید.
حالا فرض کنیم مطالب آموزشی ای که در وبسایتتان مینویسید، الزاما، یا راجع به جوملا هستند و یا راجع به وردپرس. آنوقت باید، سردسته ی آموزشی و زیر دسته های جوملا و وردپرس را ایجاد کنید. در چنین حالتی اگر یک مطلب راجع به افزونه های وردپرس بنویسید چکار میکنید؟ به سادگی به آن برچسب “افزونه های وردپرس” میزنید. البته توجه به قوانینی که در قسمت “از دسته بندی کجا استفاده کنیم؟” مطرح شد، کاملا ضروری است.

و اما حالت دوم استفاده از برچسب ها، گفتیم حالت دوم وقتی است که برچسب مورد نظر شما، به خودی خود، اصلا مناسب تبدیل به دسته بندی نیست. خوب این چه مفهومی دارد؟
فرض کنیم شما در وبسایتتان درباره آندروید مینویسید و اپلیکیشن های آن را برای دانلود در اختیار کاربران قرار میدهید. خوب همه میدانیم که بعضی از این اپلیکیشن ها ممکن است فقط روی ورژن خاصی از آندروید کار کنند، بنابراین به نظر مناسب میرسد اگر امکان تفکیک این نرم افزارها بر اساس ورژن اندروید هم وجود داشته باشد (اینجا بحث ما روی زمینه های دلخواه و سایر روش های تفکیک نیست) ولی آیا باید برای ورژن های آندروید جداگانه دسته بندی بسازید؟ طبیعتا خیر. این ورژن ها هیچ ربطی به دسته بندی های شما ندارند، بنابراین بهترین کار این است که در اینجا از تگ ها استفاده کنید.
همین اتفاق میتواند در وبسایت دیگری که درباره وردپرس یا هر CMS دیگری مینویسد بیافتد، ابزارها یا آموزش های این وبسایت ممکن است هر یک برای ورژن خاصی از وردپرس باشند، اما آیا ورژن وردپرس باید تبدیل به دسته بندی شود؟ خیر. اینجا جای استفاده از برچسب هاست.

قانون کلی : به عنوان یک قانون کلی میتوان گفت، هرگز از برچسبی که می دانید در آن کمتر از 3 مطلب به ثبت خواهد رسید استفاده نکنید.

برچسب ها را در دسترس کاربران بگذارید

خوب طبعا برچسب ها را محض خنده که استفاده نمیکنیم!؟ در واقع هر کاری که ما در وبسایتمان انجام میدهیم، میبایست دست کم یکی از موارد کیفیت سایت، آسان تر کردن کاربری، بهبود سئو (با احترام به کاربر)، را هدف بگیرد. پس استفاده از برچسب ها هم میبایست هدفی داشته باشد. واقعیت این است که برچسب ها، اگر به درستی استفاده شوند، میتوانند کاربری سایت شما را بسیار آسان تر کرده و در عین حال سئوی سایتتان را هم بهبود ببخشند. با “فهرست ها” که در وردپرس حتما آشنایی دارید؟ خوب، با استفاده از این امکان به سادگی میتوانید فهرست هایی بسازید که علاوه بر دسته بندی های شما، تگ هایتان را هم در جایی که شما تعیین میکنید نمایش دهند.
یعنی حتی با اینکه گفتیم مثلا برای مشخص کردن ورژن های آندروید، از برچسب ها استفاده کنید، ولی شما میتوانید این برچسب ها را به عنوان زیر مجموعه ای از دسته بندی هایتان نمایش دهید. انجام این کار، دسترسی کاربران به آن موضوع خاص را بسیار ساده تر کرده و در عین حال به بهبود سئو سایت شما نیز کمک خواهد کرد.
یک عده هم ممکن است ترجیح دهند برچسب های استفاده شده در وبسایت خود را بر اساس تعداد دفعات استفاده، در یک جایی مثل ابزارکهای سایدبار، یا مثلا یک ابر برچسب، لیست کنند. این کار هم اصلا بد نیست. فقط مادامی که ابر برچسب شما قابل ایندکس شدن توسط موتور های جستجو هم باشد (مثلا لینک های درون یک فایل فلش چگونه ایندکس میشوند؟ قبل از هر کاری اینها را از خود بپرسید)

کجا نه دسته بندی لازم است و نه برچسب؟

باور کنید شوخی نمی فرمایم! جایی که نه دسته بندی لازم است و نه برچسب، همان جایی است که شما باید بجای نوشته ها، از برگه ها استفاده کنید. باید توجه داشته باشید که هر مطلبی در چهارچوب نوشته های سایت قرار نمیگیرد و اصلا برگه ها را به همین منظور برای شما در نظر گرفته اند. یک مثال خوب همین مسترکد خودمان! در مسترکد بخشی جهت سفارش تبلیغات برای شما در نظر گرفته ایم. ولی آیا این بخش را در میان نوشته ها قرار داده ایم؟ خیر. برای آن یک برگه ساخته ایم که میتوانید آن را در منوهای بالای وبسایت هم مشاهده کنید. چرا این کار به این شکل انجام شده؟ چون اولا توضیح و تعرفه های تبلیغات در چهارچوب نوشته های عادی یک سایت قرار نمیگیرند، دوما فرضا اگر می شد به نحوی این محتوا را تحت یک دسته بندی منتشر کرد، نیاز بود که دسته بندی با عنوان “تبلیغات” یا مثلا “خدمات” در اختیار داشته باشیم، این در حالی است که وبسایت مسترکد دسته بندی با این عنوان نداشته و طبق قوانین کلی که جهت به کار گیری دسته بندی ها ذکر کردیم، ساختن چنین دسته بندی ای در سایت منطقی به نظر نمیرسد (؟) بنابراین برای مطلبی که همیشه قرار است همان یک عدد باقی بماند، نیازی به استفاده از برچسب و دسته بندی و این همه کاغذ بازی اداری نیست ( :دی )

و در پایان …

اداره ی یک وبسایت، یا حتی وبلاگ نویسی، یک سبک است و قوانین آن را از پیش جایی ننوشته اند. تصمیم گرفتن درباره تمامی مواردی که گفته شد، کاملا به عهده ی خود شماست و این شما هستید که باید استانداردهایتان را تعیین کنید. ممکن است نیازهای شما به کلی با مواردی که گفته شد متفاوت باشد. اما همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که وبسایت شما حتی بعد از چند سال و با بیش از 1000 مطلب هم، باید بتواند کارایی خودش را حفظ کند. فکر نمیکنم خوشحال شوید اگر بعد از صرف وقت فراوان و زمانی که برای اعمال بسیاری از تغییرات و ایجاد تحول در شیوه ی کارکرد سایتتان بسیار دیر است، متوجه شوید که بخاطر عدم استفاده ی صحیح از بسیاری از امکانات وبسایتتان، دیگر نمیتوان به شکل مناسبی از آن استفاده کرد. بنابراین پیش از استفاده از هر یک از این موارد به خوبی درباره آنچه نیاز دارید فکر کنید و تنها امروز را مد نظر نداشته باشید.

پ.ن : گل بی عیب خداست! از ما هم اگر خطایی دیدید (که بدون شک دیدید) به بزرگی خودتان ببخشید 🙂

دسترسی آسان به این مطلب لینک کوتاه :
QR Code For:  آموزش استفاده صحیح از برچسب ها و دسته بندی ها در وردپرس
توضیحات محصول با بهره گیری از AI تولید شده و در برخی موارد ممکن است تا حدی با اطلاعات سایت رسمی متفاوت باشد.
شاید از اینها هم خوشتان بیاید!
65 دیدگاه
  1. یونیکا می گوید

    مطلب خیلی خوبی بود، سپاس فراوان
    باید برم یه دستی به سر و روی تگهای وب سایتم بکشم، کلا اشتباه تگ ها رو داده بودم.

    1. MrCode می گوید

      سلام. خیلی خوشحالم که این مطلب برای شما مفید واقع شد. 🙂

  2. hormoz می گوید

    سلام. من فکر می کردم برچسب بخاطر این است که راحت تر کاربران بتوانند مطلب ما را پیدا کنند مثلا کلماتی که کاربر معمولا برای آن مطلب در گوگل سرچ می کند را بنویسیم. اصلا می شه از برچسب استفاده نکرد چون می فقط بعضی مطالب را پرچسب می زنم و شاید 5 درصد مطالب وبسایتم برچسب دارند 😀 راستی یک سوال دیگر چکار کنم که بازدید سایتم بالا برود پچ رنک سایت من 2 است و بیش 100 مطلب در سایتم است اما هیچ کس بازدید نمی کند و نظر نمی دهد؟

    1. MrCode می گوید

      سلام
      ببینید شما هر عنصری که در سایتتون مورد استفاده قرار میدید اولین چیزی که باید مد نظرتون باشه اینه که تجربه ی کاربر از سایت شما بهبود پیدا کنه. بنابراین برچسب ها هم اگر درست انتخاب بشن میتونن خیلی کمک کننده باشن.
      در مورد سوالتون، ببینید در ابتدای کار سایت شما باید از یک جایی ورودی دریافت کنه. مثلا از موتور های جستجو یا از طریق تبلیغات و … بعد از مدتی اگر به شکل صحیح عمل کنید میتونید این ورودی ها رو به بازدیدکننده های ثابت سایتتون تبدیل کنید تا نیاز به دریافت ورودیتون از سایر سورس ها کم بشه. اما در مورد نظر دادن باید بگم این مسئله کار ساده ای نیست و برای انجامش شما باید مطلبی بنویسید که کاربر وادار به گفتن حرفی بشه و یا دلیلی برای حرف زدن داشته باشه. بعضی مطالب ناب خودشون این حس رو در کاربر ایجاد میکنن که لازمه حرفی بزنه و یا اینکه عقیده ای که داره رو، چه موافق و چه مخالف، بیان کنه. در واقع نوع نوشتار یک مطلب هست که باعث دریافت نظر میشه و همچنین پاسخ دادن به نظراتی که نیاز به پاسخ دارند رو هم فراموش نکنید، این نوع مکالمه خودش کاربر رو به سایت شما بر میگردونه و باعث ادامه ی ارسال نظر میشه.

  3. علیرضا می گوید

    سلام خسته نباشید.من تو شرکتی کار میکنم که سایتی داره و با ورد پرس ساپورت میشه یعنی یه جورایی تازه کارم حالا میخواستم بدونم کلمات کلیدی همون برچسب ها هستن یا فرق میکنن؟راهنمایی کنین لطفا.در مورد تگ ها هم توضیح بدین که چی هستن و کجا میشه پیداشون کرد.ممنون.

    1. MrCode می گوید

      سلام
      برچسب ترجمه ی فارسی کلمه ی تگ هست و این دو با هم هیچ فرقی ندارن.
      شما هر مطلبی که دارید در وردپرس ارسال میکنید، یک باکس داره با عنوان "برچسب ها" اونجا میتونید برچسب هاتون رو وارد کنید.
      همچنین در منوی "نوشته ها" زیر منویی با عنوان برچسب ها وجود داره که میتونید در اونجا برچسب ها رو مدیریت کنید.

  4. کدخدانت می گوید

    سلام
    ازاین که مطالب ارزشمندی درموردسئو دروردپرس قرار داده بودید ممنونم
    از مطالب شما خیلی بهره بردم
    اگر امکان داره درمورد سئو سازی دقیق وردپرس به صورت قدم به قدم هم مطالبی دارید زکر کنید
    ممنونم
    موفق باشید

    1. MrCode می گوید

      سلام
      خوشحالیم که از مطالب رضایت داشتید
      در مورد سئو در وردپرس، اگر مطالبی که در سایت درج شده رو رعایت کنید و همچنین پیوند های یکتا رو هم روی وردپرس تنظیم کرده باشید، عملا کارتون تکمیل هست و نیاز به چیز دیگه ای ندارید.

  5. hassani می گوید

    سلام ممنونم از راهنمایی هاتون و آموزشهایی که میذارین

  6. هادی می گوید

    سپاسگذارم.

  7. abolfazl می گوید

    سلام.
    وقتی آدرس سایتتونو سرچ کردم چند تا عنوان از سایتتون هم تو صفحه بود و پایینشم نوشته بود :
    More results from mrcode.ir
    چجوری میشه چنین کاری کرد؟

    1. MrCode می گوید

      سلام
      این امر کاملا اتوماتیک هست و از طرف گوگل انجام میشه.

  8. رضا الف می گوید

    مطلب مفیدی بود، ممنون، سعی کردم همه چی خوب باشه تو وبلاگم ولی شاید حال تگ هام زیاد خوب نباشه :)، همین الانم تا مطالب بیشتر نشده می رم یه دستی سر و روی تگ ها بکشم، هرچند سعی کردم خوب انتخاب کنم
    یه نگاهی هم به وبلاگ ما بنداز، سایتمون هم به زودی بالا میاد، خوشحال می شم نظرات سازندتو بشنوم…

  9. حسین می گوید

    سلام. مطلبتون فوق‌العاده بود. دست‌تون رو می‌بوسم.
    اما سؤال : من تا به حال داخل مجله‌ی اینترنتی‌ام که نزدیک به سی دسته (موضوع) داره، برچسب‌گذاری نکردم.
    سؤال 1 : میزان تأثیر برچسب‌گذاری در سئو چقدر است؟
    سؤال 2 : با توجه به اینکه موضوعات (دسته‌های) سایتم بسیار زیاد است، با افزایش تعداد برچسب‌ها به مرور زمان، در آینده برای یافتن برچسب مربوطه دچار سردرگمی و مشکل نمی‌شم؟
    سؤال 3 : برای مثال برای مطلبی، یک برچسب با عنوان «سلامت دندان» دارم، در آینده اگه بخوام همین برچسب رو برای مطلب دیگه به کار ببرم، باید مجدداً برچسب رو بنویسم، یا داخل باکس برچسب‌ها این عنوان رو سرچ کنم و تیک بزنم؟

    از محبت شما سپاسگزارم

    1. MrCode می گوید

      سلام. ممنون از لطف شما.
      1 – اگر درست انجام بشه خیلی خیلی خیلی تاثیر داره.
      2 – توجه داشته باشید که دسته و برچسب دو موضوع کاملا جدا هستند. در زمان برچسب زدن به مطلب، شما میتونید لیست برچسب های بیشتر استفاده شده رو ببینید و همچنین با تایپ کردن اول هر کلمه، پیشنهاد ها به شما نشون داده میشن. بنابراین از دید من دچار مشکل نباید بشید.
      3 – فرقی نمیکنه اگر توی باکس برچسب ها بنویسیدش یا انتخابش کنید یا اولش رو تایپ کنید تا پیدا بشه. منظورتون رو از تیک زدن متوجه نشدم چون برچسب ها تیک ندارن و تیک مربوط به انتخاب دسته بندی هاست.

  10. راد می گوید

    سلام
    ممنون از مطلب مفیدتون
    یه سوال داشتم، یه سایت دانلود موزیک که هر روز پست های جدیدی از آهنگ های منتشر شده ی همون روز رو میذاره، اسم خواننده ها رو باید دسته کنه؟ مثلا یه مادر دسته به نام "خواننده ها" و زیر دسته هاش هم اسم خواننده ها باشه. یا اینکه اسم خوانندها رو برچسب کنه؟
    اگهاسم خواننده ها رو دسته کنه، خب ممکنه توی هر دسته در طول یک سال فقط 10 تا پست بره. اگرم برچسب کنه، اونوقت مخاطب دسترسی آسون به خواننده ها نداره.
    حتی اگه بخواد یه فهرست از اسم خواننده ها ایجاد کنه، بازم باید قبلش دسته ایجاد کرده باشه.

    1. MrCode می گوید

      سلام
      ببینید بایدی وجود نداره. به تصمیم خودتون بستگی داره ولی اگر بحثتون دسترسی ساده به برچسب ها توسط مخاطب هست، خوب این اصلا مشکل ساز نیست. همونطور که در همین مطلب هم ذکر شده شما میتونید برچسب هاتون رو در منوی دلخواهتون به تفکیک درج کنید.
      نمونش رو توی سایت p30download میتونید ببینید. بالای صفحه توی منوی موبایل، مارک گوشی، سیستم عامل، شرکت سازنده و … همه تگ هستن و همونطور که میبینید مشکلی هم در دسترسی وجود نداره.

  11. امیرحسین می گوید

    سلام من شنیده ام یه تعداد برچسب رو خیلی زیاد تکرار کنیم ( کلا در تمام نوشته ها == مثلا من برچسب [ یکی دوتا میخوام سیاه مث برف ] رو اگه کلا زیاد استفاده کنم گوگل بلاک میکنه این برچسب رو در سایت من و سایت من نه تنها جزو سایت های اول نیست بلکه کلا دیگه بلاک میشه و تو هیچ صفحه ای از گوگل نیست…..
    میخواستم بپرسم چه تعداد دفعه استفاده از یک برچسب مجاز هستش و بلاک نمیشه؟؟
    جواب رو اگه میشه به ایمیلم بفرستین
    Wifihibye@gmail.com
    با تشکر فراوان

    1. MrCode می گوید

      سلام
      محدودیتی در استفاده وجود نداره.

  12. حامد می گوید

    با عرض سلام و خسته نباشید من الان 3 تا سایت دارم و مخصوص تگ نویسی کردم والا نه دسته بندی کردم و نه چیز دیگه الان میخوام اونا رو درستشون کنم من تو این موندم سایت من که هم از چت نوشته شده هم از اندورید و برنامه ها و هم اهنگ ها و غیره ….. ایا این درست نوشته یا باید مخصوص نوشته های چت باشه ؟؟؟
    بعدش مثلا من تو عنوان نوشتم باران چت ایا برا این یه دسته جدا باز کنم یا یه دسته مثلا به اسم چت باز کنم و اسم چت رومهارو تو این دسته چت قرار دهم و اینکه میشه به هر چقد عنوانی که استفاده میکنی یه دسته قرار بدی ممنون میشم در این باره راهنمایی کنین

    1. MrCode می گوید

      سلام
      تصمیم گیری در مورد ایجاد دسته بندی ها چیزی هست که باید با در نظر گرفتن نیازهاتون، توسط خود شما انجام بشه و بنده نمیتونم در این رابطه نظری بدم.

  13. احمدی می گوید

    سلام روز بخیر سایت من حالت پرسش و پاسخ حقوقی داره اما با اینکه در گوگل وبمستر هم ثبتش کردم و افزونه متا تگ هم براش تعریف کردم در مورد کلمه های کلیدی مثل مشاوره حقوقی ایندکس نشده در صورتی که امکان داره رمز ورود ورد پرس رو بدم اشکالش رو بررسی کنید و دوم اینگه میخوام پاسخ به دیدگاه ها هم برچسب گذاری

    1. MrCode می گوید

      سلام
      با عرض پوزش امکان انجام این کار از طرف ما میسر نیست.
      در مورد ایندکس شدن برای عبارتی خاص، باید در مورد اون عبارت به اندازه ی کافی مطالب مناسب در سایتتون ثبت کرده باشید که گوگل در نتایج اولیه شما رو نشون بده.

  14. سعید می گوید

    سلام,طبق گفته هاتون تا زمانی که در مورد مطلبی هنوز تعداد پستها به 10 عدد نرسیده نباید از دسته ها استفاده بشه و باید از بچسپها استفاده کرد,این کاملا معقول به نظر میاد اما سوال من اینجاست فرض کنید سایتی درباره آموزش داریم (همه نوع آموزش)و هر چند وقت یک مطلب درباره آموزش آشپزی میذاریم تا وقتی به 10 مطلب نرسیدیم از برچسپ "آموزش آشپزی" استفاده میکنیم اما وقتی به 10 مطلب در این مورد رسیدیم یک دسته با نام "آموزش آشپزی "ایجاد میکنیم.حالا که برچسپها و دسته بندیمون تو این مورد یکی شده مشکلی به وجود نمیاد؟؟؟
    آیا باید تک تک برچسپهای "آموزش آشپزی "را از تک تک پستهامون حذف کنیم؟؟؟؟چون من چندجا مطالعه کردم که نباید نام برچسپها و دسته بندی هاتون یکی باشه.
    و سوال دیگه اینه که گاهی پیش میاد که بهتره برای دسترسی بهتر کاربر دسته بندیها یا برچسپهارو تو چند جای قالب قرار بدی,مثلا بعضی دسته بندیها مهمن و وقتی اون دسته بندی را در منوی بالای سایت قرار میدیم ممکنه در یک پست طولانی که نیاز به اسکرول کردن زیاد داشته باشه واسه کاربر سخت باشه که دوباره برگرده بالای صفحه,تو ا اینجور موارد اگه اون دسته رو مثلا در فوتر هم قرار بدیم مشکلی داره؟؟؟
    چون من شنیدم با اینکار انگار داری چندین مطلبو توی سایت خودت کپی میکنی و خب گوگل با کپی مطلب مشکل داره قطعا.نظرتون در این مورد چیه.؟؟؟
    راستی ممنون از پستهای پرباری که میذارید.واقعا پیشتاز هستید.

  15. رضا می گوید

    وای چقدر راحت شدم با خوندن این مطلب انگار جلو چشمم راه روشن شد. دمت گرم از نوشته هات معلومه اصولی بلدی خخخخخ تازه محتوات خیلی باکیفیت هست! خدا قوت

  16. سئو می گوید

    مرسی مفید بود تجری میگم برچسب ها استفاده بشن به جای دسته بهتره

    1. MrCode می گوید

      خواهش میکنم ولی با عرض شرمندگی حرفتون کاملا اشتباهه. هر کدوم در جای خودش باید استفاده بشه مگر اینکه هدف فریب دادن موتور جستجو باشه که اونم خوشبختانه هر سری با آپدیت های جدید گوگل خیلی ساده داره به بن بست میخوره.

  17. زهرا می گوید

    سلام .ممنون از مطالب خیلی خوبتون.یه سوالی داشتم : من دسته ها رو توی سایتم گذاشتم ولی وقتی روی اونها کلیک می کنم می نویسه برگه یافت نشد.سایت من سایت آشپزیه .ممنون می شم پاسخ بدید.

    1. MrCode می گوید

      سلام
      آموزش زیر رو مطالعه کنید :

      http://mrcode.ir/?p=3094

    2. Msi.bnd.pohl می گوید

      سلام میشه ادرس سایتتو بدی

  18. 3dmaxfarsi می گوید

    سلام.دمت گرم خیلی مطلب خوبی نوشتی
    بیشتر سایت ها باهاش مشکل دارند
    2 تا سوال. ممنون میشم راهنایی کنی :
    1-.من اومدم از برچسب های مهم ام و دسته بندیهام، توی منوی بالای سایت استفاده کردم.که هم به عنوان بک لینک داخلی استفاده بشه و بعد از انتشار هر مطلب خودش هم آپدیت میشه و برای کاربرها همیشه مطالب جدید لیست بشه

    2- (سوال بی ربط به این مطلب).سایت من در مورد دانلود آموزش هست که در هر پست، حداقل یک لینک mediafire.com وجود داره.از نظر سئو، بهتره که لینک هاش رو نوفالو کنم یا مهم نیست ؟!

  19. مسعود می گوید

    فقط میتونم بگم فوق العاده بود!
    باور کنید هرجا میرم همه از روی همدیگه کپی کردن! همه مطالب تکراری!
    یعنی اگه یکی اشتباه یه موضوع رو بنویسه، همه سایتا همونو مینیویسن!
    اما خداوکیلی الان چند باره میام به سایتتون، مطالب به قلم خودتونه. من به شخصه جذب سایتتون شدم. با همه جا متفاوته و مفیده.
    امیدوارم همینطوری پرقدرت ادامه بدید.

    1. MrCode می گوید

      از لطف شما ممنونم. خوشحالم که از نوع مطالب رضایت دارید.

  20. مهدی می گوید

    سلام
    ضمن تشکر از مطالب خوب و مفیدی که در مورد دسته بندی و برچسب ها گذاشته اید میخواستم مرا در طراحی فروشگاهم راهنمایی کنید
    ببینید مواردی که شما مطرح کردید یک سری مطالب کلی بوده و در موردی که بنده میخواهم طرح ریزی کنم خیلی فرق میکند.
    من یک فروشگاه آنلاین بزرگ میخواهم داشته باشم شامل چند دسته بندی از جمله کالای دیجیتال، لوازم خانگی، کالای سلامت، پوشاک و غیره که هر کدام از این دسته بندی های شامل زیر دسته های خاص خودشان خواهند بود مثلا برای دسته بندی کالای دیجیتال زیر دسته های موبایل، تبلت، لپ تاپ،دوربین دیجیتال و … خواهم داشت که تمامی زیر دسته ها هم به نوبه خود دارای تقسم بندی های خواصی خواهند بود مثلا برای موبایل میخواهم تقسیم بندی براساس برند، سیستم عامل، نوع کاربری(مناسب بنوان-مناسب بازی-مناسب عکاسی و …), تک سیم کارت بودن، دو سیم کارت بودن، لوازم جانبی و سایر زیر دسته ها را بصورت متمرکز درج کنم! اما واقعا نمیدانم که دسته بندی اصلی کدام ها هستند؟ برچسب ها در این تقسیم بندی هایی که مدنظرم هست در چه جایگاهی قرار دارند و چگونه میتوانم بصورت بهینه از دسته بندی ها و برچسب ها برای همچین ساختاری استفاده کنم؟ خواهشمند است مرا در این امر مهم راهنمایی نموده تا سئوی سایتم نیز بهم نخورده و در اینده به مشکلی برخورد نکنم! با تشکر منتظر پاسخ کامل درخصوص فروشگاه آنلاینم هستم درصورت امکان پاسخ را بصورت خصوصی برایم طی یک ایمیل و اختصاصی ارسال کنید چون نمیخواهم سوال من باعث گمراه شدن بقیه گردد چرا که هر کسی ساختار و علایق خواص خودش را برای وب سایت خودش برای طراحی درنظر گرفته است. ممنون

  21. born می گوید

    بسیار عالی

  22. آفتاب ای تی می گوید

    با سلام
    برای حذف همه دسته بندی ها چه کار کنیم؟

    1. MrCode می گوید

      سلام
      روی باکس select ای که روی سرستون "نام" مشاهده میشه کلیک کنید که همه دسته بندی ها انتخاب بشن. بعد از منوی کارهای دسته جمعی، پاک کردن رو انتخاب کنید و روی اجرا کلیک کنید.

  23. رمضانی می گوید

    سلام دوست عزیز
    با تشکر از مطالب مفیدتون یک سوال داشتم آیا دسته بندی ها این امکان رو هم می دن که به طور اتوماتیک نام دسته بندی مثلا articale جزو آدرس لینک نوشته بشه مثلا به این صورت main.com/article/matlab
    در پیوند یکتا در بیاد ؟
    برای اینکه اینکار رو انجام بدیم و هر نوشته ای به یک زیر شاخه توی آدرس دهی لینک بره چه کاری باید انجام بدیم ؟
    آیا اینکار برای سئو مفید هست ؟
    ممنون

    1. MrCode می گوید

      سلام
      بله میتونید این کار رو انجام بدید. آموزش کامل سفارشی کردن پیوند یکتا در زیر درج شده :
      https://mrcode.ir/?p=3575

      من خودم شخصا زیاد تمایلی به درج دسته بندی در آدرس ندارم چون آدرس رو طولانی تر میکنه که من شخصا این مسئله رو مناسب نمیدونم. در این رابطه در لینک بالا بیشتر توضیح دادیم.

  24. رضا می گوید

    سلام سایت من نوشته نداره.فقط برگه داره.برای سئو سایتم چکار کنم؟
    س

  25. رضا می گوید

    سلام
    من چند تا عکس دارم که میخوام به عنوان نمونه کار ازشون استفاده کنم.به نظر شما باید این عکس ها رو توی برگه ها بزارم یا در یک دسته قرار بدم؟ کدوم روش درسته و برای سئو بهتره؟
    خواهش میکنم جواب منو بدید من اصلا تفاوتشون رو درک نمیکنم

    1. MrCode می گوید

      سلام
      اول یک نکته ی خیلی خیلی مهم بگم. سعی کنید از این به بعد حداقل 95 درصد از فکر کردن به اینکه چه چیزی برای سئو بهتره دست بردارید. بجای این 95 درصد فکر کنید که آیا کاری که میکنم برای کاربر مناسبه؟ آیا منظور من رو به درستی منتقل میکنه؟ آیا درک کاربر از محتوا و تجربه کاربری رو بهبود میده؟ اگه جواب مثبته بدون شک این مسئله در سئو هم تاثیر مثبت داره. چون الان دیگه دید گوگل به سایت ها متفاوت هست و اگر شما بشینید و شب و روز بر اساس استاندارد های سئو بنویسید و همه چیز رو فقط برای موتورهای جستجو بهینه کنید اما به کاربر فکر نکنید، دقیقا در همین حالته که احتمالا بازدید زیادی دریافت نخواهید کرد. بنابراین همیشه اول به کاربر فکر کنید و اگر کارتون به نفعه کاربره، زیاد دلمشغولی سئو نداشته باشید.

      و اما در مورد سوالتون :
      – شما نمیتونید عکس رو توی دسته قرار بدید. عکس رو میتونید توی نوشته قرار بدید و نوشته رو در یک دسته.
      – در حال حاضر مدت طولانی هست که دیگه به نمونه کارها به چشم یک post type نگاه میکنیم. یعنی نمونه کار خودش یک نوع نوشته هست. (نه برگه است و نه نوشته ی عادی) بنابراین اگر قالبتون از این نوع نوشته پشتیبانی میکنه من توصیه میکنم از post type نمونه کار که با نام پورتفولیو هم ازش یاد میشه استفاده کنید. (افزونه هایی هم برای این کار در مخزن وردپرس موجود هستن) در غیر این صورت همون برگه از دید من مناسب هست.
      – در 99 درصد موارد هیچ درست و غلطی وجود نداره. اینکه برای راه اندازی سایتتون چه کاری انجام میدید و به چه شیوه ای اقدام میکنید، بیشتر یک سبک هست و کمتر پیش میاد که بگیم یک روش کاملا غلطه و دیگری کاملا درست. برای انجام هر کار ممکنه روش های متعددی وجود داشته باشه و شما میبایست بر اساس نیازتون روشی که براتون مناسب تر هست رو انتخاب کنید.

  26. رضا می گوید

    منظور من اینه که وقتی یه دسته درست میکنم دسته میره کنار برگه ها قرار میگیره.و شبیه برگه به نظر میرسه. میخوام بدونم فرقی میکنه توی دسته قرار بگیره یا برگه؟
    من اولین تجربه سایتم هست و میخوام بدونم وقتی یه کاربر توی browser سرچ میکنه مثلا مدل کمد یا تخت یا هرچیز دیگه اون نتیجه ای که براش نمایش داده میشه کل برگه یا دسته بندی که ما درست کردیم هست یا خود مرورگر یه سری عکس ها و نوشته ها از سایت ما رو کنار هم میچینه و نمایش میده؟
    یه سوال دیگه هم داشتم،من چند تا نوشته درست کردم که وقتی سایتم رو اجرا میکنم بعد از چند ثانیه عکس های مربوط به نوته جابجا میشه و خیلی زشت میشه.میشه بگید مشکل از کجاست؟

    1. MrCode می گوید

      دسته شباهتی به برگه نداره و این دو کاملا جدا از هم و کاملا فاقد شباهت هستن. قبلا هم عرض کردم که تصویر نمیتونه در یک دسته قرار بگیره. تصویر میتونه در یک نوشته قرار بگیره و سپس نوشته در یک دسته قرار بگیره.
      وقتی کاربر جستجو میکنه، نتیجه دریافتیش ممکنه هر چیزی باشه. ممکنه به یک نوشته، برگه، دسته، برچسب یا حتی در صورت فعال بودن پوسته پیوست ها، به یک تصویر هدایت بشه.
      پاسخی برای سوال اخرتون ندارم چون بدون مشاهده نظری نمیشه داد.

  27. mahnaz می گوید

    سلام ممنون از سایت بسیار خوبتون
    من افزونه hug it portfolio رو نصب کردم و برای نمونه کار ازش استفاده میکنم .میخوام عکس ها رو برچسب گداری کنم تا اگه کاربر عکس موردنظرشو سرچ کرد تصاویری که من توی نمونه کارهام قرار دادم باز بشه. لطفا راهنمایی کنید عکس ها رو چطور برچسب گذاری کنم؟

    1. mahnaz می گوید

      خواهشا جواب سوال منو بدید ضروریه

  28. علیرضا می گوید

    خیلی ممنون از آموزشتون ، یک سوال فنی داشتم … از اول که سایتم را راه اندازی کردن برچسب ها را ایندکس نکردم .. ولی حالا می خوام بعضی از برچسب ها را ایندکس کنم … و برای همین اون برچسب مورد نظر در قسمت تنظیمات از حالت no index به حالت ایندکس در می آوریم ولی بازم ایندکس نمیشه و حتی از طریق گوگل هم fetch کردم ولی فایهد نداشت … آیا راهی هست که فقط اون برچسب هایی که می خوام ایندکس بشه

    1. MrCode می گوید

      سلام
      در صورتی که تغییرات لازم رو اعمال کردید، فقط صبر کردن لازمه.
      برای سرعت بخشیدن به ایندکس شدن، بعد از fetch کردن میتونید درخواست ایندکس صفحه مورد نظر و لینک های مستقیمش رو هم ارسال کنید. (وارد نتیجه fetch بشید، یک دکمه برای این کار در بالای صفحه مشاهده میکنید) این کار باعث ایندکس شدن سریع تر محتوای مورد نظرتون خواهد شد.

  29. علیرضا می گوید

    به نظر شما برای سایت موزیک برچسب ها ایندکس بشه یا نه ؟

    1. MrCode می گوید

      بستگی به میل و نظر خودتون داره و اینکه چه دلایلی برای ایندکس شدن یا نشدن برچسب هاتون دارید.
      من شخصا دلیلی برای ایندکس نکردن برچسب ها به ذهنم نمیرسه.

  30. سعید می گوید

    سلام ممنون از مطلب خوبتون
    من تو سایتم در مورد حبوبات مطلب مینویسم
    برای مثال تو دسته بندی، حبوبات و عدس دارم و عنوان مطلبم این هست:
    خرید حبوبات عدس در تهران
    حالا این خبر باید تو هر دو دسته بندی یعنی حبوبات و عدس قرار بگیره یا فقط میتونه تو حبوبات باشه؟؟
    لطف میکنید جواب بدید خیلی مهمه برام چون میگن از نظر سئو خیلی مهمه

    1. MrCode می گوید

      سلام
      رو مبحث سئو انقدر سخت نگیرید.
      اما در مورد سوالتون. آیا واقعا انقدر مطلب در مورد عدس قراره بنویسید که براش دسته بندی ایجاد کردید؟ حالا از این مسئله بگذریم، من هرچی بگم صرفا نظر منه، اینطور نیست که حرف من 100 درصد درست باشه و هیچ روش صحیح دیگه ای وجود نداشته باشه. از دید من عدس باید زیر دسته حبوبات باشه و مطلبی که راجع به عدسه، تحت دسته عدس منتشر بشه. ولی باز باید ببینید چه حالتی برای خودتون بهتره.

  31. فاطیماه می گوید

    سلام
    ان شالله که زودتر جوابم و بدید چون کارم گیر هست.
    من یه سایت دارم فقط عکس میزارم از اونجا که عنوان مطب و برجسب تو سیو خیلی اهمیت داره ایا لازمه برای هر عکسی یه عنوان و برچسبها هم بزنم؟ اینجوری سایت از نظر نما خیلی زشت میشه… ممنون میشم راهنمایی کنید…

  32. نیما شریفی می گوید

    عرض سلام و خسته نباشید

    به تازگی باهاتون آشنا شدم و مشخصه که عالی هستین .

    اینکه مطالبتون کاملا قابل درک و بدون کپی ( مثل خیلی از سایت ها ) هستند بیانگر زحمتی هست که برای هر مطلب کشیده شده

    خواستم ازتون تشکر کرده باشم , خداقوت.

    امیدوارم همینطور قوی ادامه بدین و همیشه موفق باشین

    1. MrCode می گوید

      ممنون از لطف شما

  33. faima می گوید

    سلام وقتتون بخیر
    من یکم در مورد این برچسب گذاری گیج شدم
    چون همیشه فکر می کردم برچسب زدن یعنی وقتی یک مطلب رو منتشر می کنیم یک سری کلمات کلیدی مربوط به متن منتشر شده رو، به عنوان برچسب وارد می کنیم تا موقع سرچ داخل خود سایت کاربر به مطالب راحت تر دسترسی پیدا کنه و همچنین باعث بشه وقتی یک نفر اون کلمات رو سرچ می کنه سایت داخل موتور های جست و جو گر بالا بیاد
    برای مثال اگر من یک مطلب روانشناسی در مورد حاشیه ی امن در بخش روانشناسی منتشر می کنم به این صورت برچسب میزنم
    ***REMOVED*** و کلا یک سری کلمات که مرتبط با اون متن بود
    که فکر کنم این کار اشتباهه! درسته؟

  34. امیر می گوید

    سلام یک سوالی داشتم که مدتها ذهنم را درگیر کرده
    هنگامی که در وردپرس چند برچسب برای یک محصول یا نوشته میخواهیم بزاریم آیا باید تک تک برچسب ها را بزنیم و دکمه افزودن را بزنیم یا اینکه برچسب ها رو با هم بنویسیم و با ویرگول جداشون کنیم. کدامیک درسته؟ و اینکه ویرگول باید انگلیسی باشه یا فارسی

    1. MrCode می گوید

      سلام
      فرقی نمیکنه. هر دو روش درسته. ولی کاما باید انگلیسی باشه.

  35. برزو می گوید

    سلام
    اگه عنوان مطلب رو بنویسم
    خرید و فروش گوسفند
    بعد میتونم توی برچسب هم از
    خرید و فروش گوسفند
    استفاده کنم؟ شنیدم که نباید یکی باشن! حالا نمیدونم استفاده کنم یانه؟!

  36. معتمدی می گوید

    سلام.ممنون از مطالب مفیدتون.می خواستم بدونم حالا که بسیاری از صفحات سایت من ایندکس شده و من الان فهمیدم برچسب گذاری صفحات سایتم اشتباه بوده ،می تونم برچسب گذاری صفحاتم را درست کنم بدون اینکه مشکلی برای ایندکس صفحات من پیش بیاد ؟

    1. MrCode می گوید

      سلام
      با تغییر برچسب ها، فقط خود برچسب هایی که ایندکس شدن دچار مشکل میشن. (مثلا ورودی های جستجو برای این برچسب ها به 404 میخورن)

  37. بهروز می گوید

    سلام
    میشه برچسب هارو دسته بندی کرد؟
    بعنوان مثال بنده در سایتم موضوعات کلی مختلف دارم اما در هر پست موضوعات جزیی دارم که درست نیست همشون وارد دسته بندی بشه لذا موضوعات جزیی رو وارد تگ میکنم. حالا میخوام ببینم میشه همین تگ هارو هم دسته بندی کرد که قاطی نشه همه داخل هم؟

    1. MrCode می گوید

      سلام

      به طور کلی پاسخ منفیه ولی یه نگاهی هم به این افزونه بکنید :
      https://wordpress.org/plugins/tag-groups/

  38. غلامی می گوید

    عالی بود

  39. سیروان می گوید

    سلام.
    من در ابتدا که سایتمو در سال 2013 درست کردم از تگ هایی استفاده کردم که هرکدام مخصوص آن مطلب بود و هدف گرفتن ورودی از گوگل بود.
    به عبارتی تگ هایی که در هر مطلب استفاده شده تکراری نیست ولی تعداد اونا الان حدود 10 هزار تا هست. کم و بیش ورودی از گوگل دارند ولی من همه این برچسب ها را از طریق افزونه یواست سئو نوایندکس کردم چون فکر میکنم این 10 هزار تگ هر کدام یک صفحه بی ارزش هستند که روی سئو سایت تاثیر بدی خواهد گذاشت.
    لطفا راهنمایی کنید که این کارم درست بوده یا نه؟

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.