10 نکته که در هنگام خرید یک وبسایت باید در نظر داشته باشید

1

10 نکته که در هنگام خرید یک وبسایت باید در نظر داشته باشید

خیلی اوقات پیش می آید که افراد تصمیم میگیرند بجای توسعه ی یک وبسایت از نقطه ی صفر، به سراغ یک وبسایت از پیش آماده که پیشرفت خوبی هم داشته بروند، آن را خریداری کنند و کار خود را روی آن شروع کنند. در صورتی که شما هم در نظر دارید چنین کاری انجام بدهید، احتمالا خواندن این مقاله برای شما بسیار مفید خواهد بود و به شما کمک خواهد کرد تا پیش از خرید وبسایت مورد نظر، تمامی جوانب کار را در نظر بگیرید و چیزی را از قلم نیندازید. در این مقاله بیشتر در مورد خرید یک وبسایت وردپرسی صحبت کرده ایم اما وبسایت مورد نظر شما بر روی هر پلتفرمی که توسعه پیدا کرده باشد، این مقاله برای شما کاربردی خواهد بود. با مستر کد در ادامه مطلب همراه باشید …

1- پسورد ها را از قلم نیاندازید …

توجه داشته باشید که وقتی قرار است یک وبسایت را از صاحب قبلی آن خریداری کنید، تنها به پسورد ورود به مدیریت اکتفا نکنید. یک وبسایت، ممکن است در بخش های مختلفی نیاز به پسورد داشته باشد. توجه داشته باشید که در هنگام خرید یک وبسایت حتما پسورد ورود به مدیریت، پسورد ورود به هاست، پسورد FTP، پسورد پنل مدیریت دامنه، پسورد پنل کلیه ی پلاگین هایی که ممکن است خریداری شده باشند، پسورد CDN و خلاصه تمام موارد از این دست را از صاحب قبلی وبسایت درخواست کنید. در این زمینه خیلی مفید خواهد بود اگر بتوانید یک تماس صوتی اینترنتی یا حتی تلفنی با صاحب قبلی وبسایت برقرار کنید و کلیه ی اطلاعات لازم را از وی جویا شوید.

2- تمام پسورد ها و ایمیل های مدیریت را عوض کنید …

خوب حالا که مرحله ی اول را با موفقیت پشت سر گذاشتید، لازم است تمام رمز های عبوری که دریافت کرده اید را یک به یک عوض کنید. توجه داشته باشید که ساده انگاری در این بخش ممکن است برایتان واقعا گران تمام شود. پس از عوض کردن پسورد ها نوبت به آن میرسد که کلیه ی ایمیل های مدیریت را هم عوض کنید. حتما به یاد داشته باشید که مشخصات پروفایل کاربری ادمین را نیز به روز رسانی نمایید تا اطمینان حاصل کنید کلیه ی پیام های شما به ایمیل صحیح ارسال میشوند. اگر بر روی وبسایتی که خریداری کرده اید از افزونه های ایجاد فرم استفاده میشود، حتما به آنها هم سری بزنید و اطمینان حاصل کنید که ایمیل های وارد شده جهت دریافت پیام ها، با ایمیل های مورد نظر شما تطابق کامل دارد.

بعضی اوقات ممکن است صاحب وبسایت از ایمیل های شخصی که بر روی دامنه ی وبسایت خریداری شده توسط شما ثبت شده اند استفاده کرده باشد. در صورتی که شما هم مایلید از همین ایمیل ها استفاده کنید، روش صحیح این است که با مراجعه به پنل مدیریت هاست خود، رمز عبور این آدرس ایمیل ها را تغییر دهید تا مشکلی برایتان ایجاد نشود.

3- نوت برداری کنید و با سایت کاملا آشنا شوید

10 نکته که در هنگام خرید یک وبسایت باید در نظر داشته باشید
همیشه وقتی قرار است کارتان را با یک وبسایت جدید و از پیش آماده شروع کنید، قبل از اعمال هر گونه تغییر، زمان یادگیری است. باید به تمامی بخش های سایت سرک بکشید و کاملا بررسی کنید که هر پلاگین و هر بخش از سایت دقیقا چگونه کار میکند و وبسایت چگونه به شکل مورد نظر شما در آمده است. گاهی لازم است به ذهن خود اعتماد نکنید! هر چیزی را که میبینید و احساس میکنید که از اهمیت برخوردار است، حتما آن را در جایی یادداشت کنید. مثلا یک نمونه یادداشت میتواند به شکل روبرو باشد : برای تنظیم کردن اسلاید شو در صفحه اصلی باید از پلاگین x استفاده کنم و تنظیمات y را بر روی آن اعمال کنم.

فقط وقتی شروع به اعمال تغییرات بر روی وبسایت کنید که اطمینان داشته باشید با کلیه ی قسمت های آن به خوبی آشنا هستید و حتی در صورت حذف یک آیتم میتوانید آن را به طور صحیح به جای خود بازگردانید.

4- بکاپ بگیرید خواهشا!!!!

10 نکته که در هنگام خرید یک وبسایت باید در نظر داشته باشید
فکر نمیکنم لازم به گفتن من باشد، اما اگر هست اجازه بدهید بگویم! بکاپ بگیرید! بکاپ بگیرید! بکاپ بگیرید! و قبل گرفتن بکاپ هیچ گونه تغییری ایجاد نکنید. لطفا از روی این مورد سر سری رد نشوید. حتما قبل از اقدام به اعمال تغییرات، یک بکاپ کامل از وبسایت تهیه کنید و در صورت امکان آن را دانلود کرده و در یک جای امن نگهداری کنید. حتما یک روز به ارزش این کار پی خواهید برد.

5- سطوح دسترسی و رده های کاربری را به روز رسانی کنید

10 نکته که در هنگام خرید یک وبسایت باید در نظر داشته باشید
شاید در وبسایت جدید شما چندین سطح کاربر، چند ادمین، چند نویسنده و … وجود داشته باشد. تک تک آنها را بررسی کنید و در صورت که صلاح میدانید دسترسی های آن را تغییر دهید (یا با دقت بسیار زیاد و اگر واقعا لازم است آنها را حذف کنید و حواستان باشد که اگر مطلبی دارند، از دست نرود)

اگر در وبسایتی که خریداری کرده اید، امکان عضویت کاربران وجود دارد، لازم است که دسترسی های آنها را هم بررسی نمایید. در برخی موارد (که خیلی کم اتفاق می افتد) ممکن است لازم باشد رمز عبور همه ی این کاربران را بازنشانی نمایید تا از امنیت اطلاعات آنها و خودتان مطمئن شوید.

 6- تست امنیت و کارائی سایت فراموش نشود

شما که دوست ندارید وبسایتتان پر از حفره های امنیتی باشد و شما بی خبر باشید؟ خوب پس حتما یک تست امنیتی کامل روی وبسایتتان انجام دهید. برای این کار به شما Sucuri را پیشنهاد میکنیم. وبسایتتان را در sucuri اسکن کنید و بعد به توصیه های آن عمل کنید تا امنیت وبسایتتان افزایش یابد. کار دیگری که میتوانید انجام دهید این است که وبسایتتان را از طریق کنترل پنل هاستتان برای اطمینان از عدم وجود ویروس ها اسکن کنید. (بعضی از هاستینگ ها این امکان را در اختیار کاربران میگذارند)

یک کار ساده ی دیگر است که از تمیز بودن قالب وبسایتتان اطمینان حاصل کنید. برای این کار یک افزونه ی کوچک به نام Theme Authenticity Checker را به شما پیشنهاد میکنم.

حالا لازم است کارائی وبسایتتان را بررسی کنید. از کارائی منظورمان همان Performance است. برای این کار یکی از بهترین انتخاب های شما Google Page Speed است.

و در نهایت هم اطمینان حاصل کنید که تنظیمات cache در سایت شما درست اعمال شده. مثلا اگر از افزونه هایی مثل W3 Total Cache استفاده میکنید لازم است حتما تنظیمات آن را یک بار بررسی کنید و از صحت کارکرد آنها اطمینان حاصل کنید. اگر هم وبسایت شما از CDN های دیگری مثل CloudFlare استفاده میکند، با ورود به پنل آن، تنظیمات را بررسی نمایید. توجه کنید که اگر هنوز روی وبسایتتان از افزونه های کش یا CDN استفاده نمیکنید، لازم است حتما و خیلی زود دست به کار شوید و آنها را بر حسب نیاز به وبسایت خود اضافه کنید.

7- از صحت تنظیمات سئو و وجود اسکریپت های دنبال کننده ی مناسب اطمینان حاصل کنید

پیش از هر چیز در قالب خود به دنبال کد های گوگل آنالیتیکز، گوگل وبمسترز و امثال اینها بگردید و آنها را با کد های شخصی خود جایگزین کنید تا مطمئین شوید که قادر به دریافت اطلاعات مربوط به ترافیک، بازدید، ورودی ها و سلامت سایت خود هستید.

به گوگل وبمسترز خود مراجعه کنید و اطمینان حاصل کنید که مشکلی در تنظیمات آن وجود ندارد. در صورتی که قبلا برای سایت نقشه های سایت به گوگل وبمسترز ارسال میشده است، شما هم با دقت مراحل لازم را در این زمینه دنبال کنید.

و نکته ی دیگر اینکه اگر لازم است هویت خود را برای نمایش تصویر نویسنده در کنار مطالب در نتایج جستجوی گوگل، تایید کنید.

8- به روز رسانی ها

اولا این نکته را به یاد داشته باشید که وبسایت شما میبایست همیشه به روز باشد. بسته های به روز رسانی محض تفریح و خنده عرضه نمیشوند! (باور بفرمایید!) در اکثر به روز رسانی ها، خصوصا به روز رسانی های هسته ی سیستم، باگ های امنیتی مهمی برطرف میشوند که در صورتی که آنها را روی وبسایت خود اعمال نکنید، فقط به هکر ها لطف کرده اید. بنابراین پس از بررسی های لازم، سیستم خود را به طور کامل به روز کنید.

و نکته ی دوم اینکه اگر توسعه دهنده هستید و کمی هم دل و جرئت دارید، راه اندازی Version Control فراموش نشود. البته با رعایت کردن اصول و داشتن دقت زیاد.

9- خانه تکانی کنید …

10 نکته که در هنگام خرید یک وبسایت باید در نظر داشته باشید
خوب، حالا بعد از طی کردن همه ی این مراحل، بدون شکل آنقدر با وبسایت جدیدتان آشنا شده اید که بدانید به چه چیزهایی نیاز دارید و چه چیزهایی صرفا اضافه هستند و جا اشغال کرده اند. شروع کنید  (پس از بررسی، با دقت و اطمینان از عدم نیاز ) و تمام پلاگین های اضافی و خصوصا پلاگین هایی که غیر فعال شده ولی حذف نشده آن را به طور کامل از سیستم حذف کنید. حالا سری به بخش پوسته ها بزنید و آنجا هم هر چیز اضافه ای که میبینید را پاک کنید.

این وسط دیتابیس را هم فراموش نکنید. توصیه میکنم یک افزونه مناسب، مثلا WP CleanFix را بر روی وردپرس خود نصب کنید و با استفاده از آن از تمیز و مرتب بودن دیتابیستان اطمینان حاصل کنید. اگر هم وبسایت جدیدتان وردپرسی نیست به هر حال میتوانید مستقیما به خود دیتابیس مراجعه کرده و اگر دیدید یکی از افزونه هایی که پاک کرده اید، هنوز ردی از خودش در دیتابیس باقی گذاشته آن را هم پاک کنید. توجه داشته باشید که کار کردن با دیتابیس باید با دقت زیادی انجام بگیرد. گاهی اوقات هم ممکن است دیتابیس شما به یک repair کوچولو نیاز داشته باشد. اینها همه مهم هستند و نباید از قلم بیافتند.

10- وقت توسعه دادن فرا رسیده است

حالا دیگر همه چیز به شما بستگی دارد. از این لحظه باید همیشه به وبسایت خود توجه داشته باشید، کد های آن را بررسی کنید و اگر امکان داشت ان را بهبود دهید. به دنبال خطا ها باشید، اطمینان حاصل کنید که در جی کوئری ها، CSS و HTML صفحه تان خطایی وجود نداشته باشد. به طور مستقیم با مخاطبینتان در ارتباط قرار بگیرید و نظر آن ها را هم جویا شوید … این وبسایت، حالا وبسایت شماست و نوبت شماست که به آن روح تازه ای ببخشید …

اگر در این زمینه تجربه ای دارید و یا نکته ای به نظرتان میرسد که دوست دارید با دیگران به اشتراک بگذارید، در بخش نظرات در انتظار شما هستیم 🙂

دسترسی آسان به این مطلب لینک کوتاه :
QR Code For:  10 نکته که در هنگام خرید یک وبسایت باید در نظر داشته باشید
توضیحات محصول با بهره گیری از AI تولید شده و در برخی موارد ممکن است تا حدی با اطلاعات سایت رسمی متفاوت باشد.
شاید از اینها هم خوشتان بیاید!
1 دیدگاه
  1. طراحی سایت املاک می گوید

    سلام
    ممنون از سایت خوبتون
    امیدوارم موفق باشید

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.